Meer halen uit je website? Doe de gratis seo check!

Terug naar Zijspanrijschool Rob Teffer Bericht schrijven
Bericht 16 t/m 35 van 55
Naam Wendy
Datum 16-06-2012 03:02:31

Hallo Rob,
Ik heb vorig jaar februari bij jou (met mijn vader samen) een zijspan cursus gevold....
En wat hebben we de kneepjes meteen uitgeprobeerd! Helaas met een wat minder resultaat.... tja gewend om solo te rijden.... vaart willen minderen, gas loslaten... en ja, dan gaat je span (ipv een solo rechtdoor) links af,... laat daar nou net een ijzeren paal hebben gestaan wat resulteerde in een dure eerste rit. Met goede moed er toch weer op geklommen, laten maken en wat hebben we nu toch al wat mooie kilometers gereden zonder gas te minderen Vooral die gezichtjes van mijn kinderen of bewoners met de run, maken het helemaal compleet... misschien nog een keer met mijn eigen span langs komen voor de kneepjes.... Wie weet.... Bedankt voor de tips, ze komen zeker van pas. Groetjes Wendy

Naam Kees
Datum 28-05-2012 20:03:34

De eerste 150 km zitten er op! Van de Week heef Henk Verstegen mijn prachtige Royale Enfield Bullet 500 / Watsonian GP jubilee afgeleverd.

Omdat mijn versnelling rechts zit en mijn achterrem links, Heb ik een apart rempedaal voor de schijfrem op mijn bak gekregen naast mijn versnelling. Het is even wennen maar het kan heel handig zijn bij een scherp bochtje naar rechts.

Eerst netjes op een parkeerterrein kennisgemaakt met de trekjes van mijn combinatie. 8-jes rijden, bochtjes nemen, vol in de remmen en bak omhoog laten komen. Ook de eerste kilometers gereden met de echte helden die mee durfden in de bak.

Rob, je lessen echoen nog continu door mijn hoofd! Vooral 'zorg dat je met alles klaar bent voor je de bocht in gaat', 'gassssssss!' in die rechter bocht', 'ontspannen en rechtop blijven zitten' en 'Kijk vooruit waar je naar toe wilt!'. Ik had je lessen niet willen/kunnen missen.

Binnenkort volgen nog wat foto's.

Groetjes, Kees

Naam Kees
Datum 29-04-2012 18:39:02

Vandaag echt besmet geraakt met het zijspanvirus, Wat een mooi werk op zo' combinatie!

Rob bedankt voor de leuke manier waarop je een serieus onderwerp als 'je combinatie en op/inzittenden veilig uit en thuis brengen' weet te brengen. Met name de 'Oostenrijkse tank-stop' zal ik niet snel vergeten

Ik ga nu op mijn eigen combinatie oefenen en je ziet mij over een paar duizend kilometer weer terug voor de gevorderde training.

Met vriendelijke groet, Kees

Naam Machiel
Datum 06-09-2011 21:34:44

Ha die Rob,

12 juli 2011 les van je gehad, wat was dat geweldig. Inmiddels in het bezit van een BMW K1100LT + TPSL combinatie van EZS. Helaas is het geen 2cilinder geworden, maar de 4 cilinder doet prima zijn werk. Al menig tochtje mee gemaakt en je instructies zitten erin gebrand. Elke rit blijkt mijn helm te klein voor die grijns op mijn gezicht...bedankt daarvoor, zonder jouw instructies zou ik er niet zoveel plezier aan beleefd hebben.

Naam henk van der laan
Datum 06-08-2011 09:36:16

gisteren de moto 73 gekocht,nr 15.ging over zijspannen en ja hoor de les nu ruim 4 jaar terug kwam weer terug.
Rob nogmaals bedankt hiervoor en elke rit bedenk ik,waarom ben ik niet eerder gaan zijspanrijden.

Naam Rob van der Kolk
Datum 25-07-2011 22:12:02

Hallo,

Op 3 juli j.l. zijspan rijles gehad, sjonge sjonge, wat een ervaring opgedaan die middag. Altijd al horen zeggen, "dat is heel anders sturen" en dat klopt ook nog es. Rob, kort geleden op een Harley met zijspan gereden en mijn vrouw was erg enthousiast zodat wij 16 juli een zijspan hebben besteld. Zo gauw het span kompleet is, stuur ik foto's voor je website. Nogmaals hartelijk dank en wellicht tot een volgend zijspan treffen.

Hartelijke groet uut Grunn.

Rob van der Kolk

Naam Ivo
Datum 17-07-2011 11:50:14

Hallo Rob,
Ik heb 7 jaar geleden bij U les gevolgd met zijspan en daar heb ik nooit spijt van gehad, al de kneepjes die je me geleerd heb leveren nu nog steeds mooie ritten op omdat je met een zijspan moet kunnen rijden en anders is het inderdaad levensgevaarlijk zeker in de alpen maar als je dan ook gewone motorrijders je achterkant laat zien snoer je vele de mond.
Mijn vrouw heeft een spierziekte maar met het zijspan maken we nog mooie ritten en moeten niet onderdoen omdat er een zijspan aan hangt.
Bedankt en nee ik ben geen doetje op de motor maar deze les is zeker een aanrader voor echt rijplezier. Gr. Ivo

Naam Yvonne van Dijk
Datum 04-07-2011 14:53:52

hej die Rob en andere lezers,
knikkende knietjes, natte oogjes mijn god wat had ik schrik 's morgens voor we begonnen....
enkele uren later zat ik met een glimlach en een goed gevoel op mijn combinatie op weg naar huis.
Jou woorden zitten in mijn hoofd, rust, standgas,remmmen remmmen remmen, gassss bij etc etc. Zelfs tijdens een autorit herhaalde we de woorden hard op. Je had die vragende gezichtjes op de achterbank moeten zien !
Super veel geleerd van je Rob en heerlijke koffie gehad van je vrouw. Misschien kom ik nog wel eens terug!!
bedankt ook namens Geert,
Yvonne

Naam Werner de Graaf
Datum 28-02-2011 19:11:37

Hoi Rob,
Gisteren, (ja echt op zondag!) heb ik de cursus zijspanrijden bij jou gevolgd. Tsjonge wat hebben we 't koud gehad in die natte sneeuwbui! En voor jou was ik de 2e leerling die dag....

Je les was helder en zeer leerzaam. De theorie had ik voor de cursus in grote lijnen helder. De praktijk was toch wel even een ander verhaal. Het is best lastig de combi in 't goede spoor te houden.

Voor degenen die twijfelen of zo'n cursus nodig is: echt wel!!!! Die cursus maakt het verschil tussen een crash bij je eerste rit of je combi weer heel thuisbrengen.

Klasse dat ik zo snel i.v.m. die familie- aangelegenheid de cursus kon doen, zodra het evenement geweest is zal ik je de foto's mailen. Bedankt!

Werner de Graaf

(Mijn EML word aankomend weekeinde geleverd!)

Naam "Nitro"Max Verver
Datum 29-12-2010 19:12:43

Hoi Rob,
ff berichtje om je te laten weten dat ik nog steeds volop geniet van het zijspan rijden
Heb het SuperElastik zijspan van de MZ aan een BMW R90/6 gehangen en aan de MZ een zijspan onderstel gezet met alleen een soort platform waar ik spullen op kan vervoeren ( staat nu het bovenstel van een winkelwagentje op )
Ook met de huidige temperaturen ver onder nul gewoon dagelijks op en neer naar het werk, met het daarvoor gebouwde MZ-span, veel veiliger en leuker dan met de solo !!!
Precies zoals de bedoeling was.

Nogmaals dank voor je les en adviezen !

Max

Naam Sjoerd Engelsman
Datum 19-12-2010 12:38:20

Beste Rob,

vorige week zaterdag heb ik een fantastische zijspan cursus van jou gekregen. Gezellig en zeer leerzaam, de tijd vloog (helaas)voorbij. Je kan/mag mij als referentie gebruiken. Dank voor de heerlijke motordag en tot ziens, Sjoerd

Naam Erik Bonekamp
Datum 02-06-2010 22:34:35

Hallo Rob,

Het is al weer even een paar maand geleden dat je mij mocht onderwijzen, wat een te gekke ervaring.
Inmiddels heb ik een pan european st1100 met EML gt2001 aangeschaft, SUPER!!!!!!
Tijdens elke rit moet ik weer aan jou les denken, dit met er veel plezier en wijsheid.
Vorig weekend mee gedaan aan een invalide motor rit, fantastisch.

ZIJSPAN RIJDEN IS SUPER!!!!!!!!!!!!!

Bedankt voor de te gekke onmisbare cursus.

groet Erik Bonekamp

Naam Gerben de Lange
Datum 01-05-2010 22:07:13

Vandaag bij Rob een zijspancursus gevolgd.
s'Morgens regen, maar ik mocht s'middags en de boel klaarde helemaal op.
Na de koffie en de theorie de zon in en na wat uitleg op naar een parkeerplaats voor de eerste meters.
WAT WAANZINNIG! De krachten en de technieken waren allemaal nieuw voor mij en dankzij Rob's leuke manier van les geven, kon ik daar dan ook ontzettend van genieten.
Het was een fantastische leuke en interessante dag. Veel gelachen en veel geleerd.
Zijspanrijden is echt een hele nieuwe dimensie met solorijden vergeleken.
Een cursus is echt onontbeerlijk en als je hem toch doet, ga dan naar Rob!
Bedankt Rob en ook Ingrid voor de gastvrijheid en de leuke dag.

Vriendelijke groeten Gerben

Naam Michel Knol
Datum 25-04-2010 10:27:07

Nu de zijspan klaar is kan ik eindelijk je lessen in de praktijk brengen. Ondanks dat ik nog weinig km. gemaakt heb ben ik er nu al achter dat zo'n curses goud waard is, een aanrader voor iedereen die zijspan wil gaan rijden. Ik zal een foto mailen.

Bedankt Michel

Naam Jan Willem en Maud
Datum 04-04-2010 15:35:26

Beste Rob en Ine,

Dank voor de, ondanks de heftige buien, leuke en leerzame dag.
Een 'must' voor iedereen die zijspan wil gaan rijden! Hoewel het nu natuurlijk aankomt op veel km.maken beginnen we daar nu in ieder geval met veel meer vertrouwen aan. Sorry voor dat laatste 'gas en gas dicht' foutje maar dat gebeurt me nu in ieder geval niet meer!
Dank ook voor de lekkere lunch en wie weet tot een vervolg cusus.

Groet, Maud en Jan Willem

Naam "Nitro"Max Verver
Datum 22-02-2010 18:27:00

Hoi Rob,
Uiteraard even een berichtje achterlaten in je gastenboek, tenslotte ben ik ook mede door de reacties hier naar je toe gekomen voor een cursus zijspanrijden.
Ongelooflijk dat ik na 34 jaar dagelijks motorrijden nog zoveel bij- ( en af ) moest leren.

Ik vond het erg leuk en leerzaam ( en vooral ook erg koud, maar het spelen op de besneeuwde parkeerplaats was wel weer cool ).

Bij thuiskomst gelijk de "Koffiemolen" ( bedankt voor die benaming ) aangetrapt en de plaatselijke dijkjes eens in een tweetaktwalm gezet om het geleerde in de praktijk te brengen op eigen motor.
Ik snap nu veel beter wat ik kan verwachten bij gas toe of gas geven.

Cora schrok 's nachts wel ff een keer toen ik opeens keihard "GaaaAAAASSSS" in m'n slaap riep

Absolute aanrader dus !!

Naam John en Diny Kaper
Datum 05-10-2009 21:28:24

Hey Rob,

Ook eens een berichtje van ons, na jouw voortreffelijke en leuke cursus zijspanrijden.
Na in de eerste week van july van jouw rijkwaliteiten te hebben genoten(bijv.met de bak de lucht in),hebben we vrijwel direct ons eigen span(GL1500 met EZSspan) gekocht. Inmiddels is het Oktober, en we hebben er al ruim 3000km mee gereden. En al die tips, die je mij mee hebt gegeven, zijn al meerdere keren van toepassing geweest, in Nederland, maar ook in Duitsland waar een paar dagen getourd hebben in de Spessart.
Een goeie cursus, met ontspannen rijden als gevolg!!
Groetjes van John en Diny Kaper.

Naam Peter
Datum 16-09-2009 09:43:46

Rob,
Nu, anderhalve week na de cursusdag heb ik iedere dag nog wel even een zijspanflashback. Een unieke dag en ervaring, ook voor vrouw en kinderen. Indien er een zijspan gaat komen, meld ik me zeker aan voor de vervolgopleiding.
Misschien tot ziens en nogmaals bedankt.

Naam Peter Hoogland
Datum 07-05-2009 11:50:22

Rob,
Nogmaals bedankt voor je (motor/zijspan)bijdrage aan de verkeerssite Homepage

Peter

Naam lutz lamprecht
Datum 29-04-2009 10:48:49

Hallo Rob,

ben via internet op jou site gekomen, maar er staat geen telefoonnummer of adres op waar je te bereiken bent. Zou je mij n mailtje kunnen sturen met jou telefoonnummer?
Ben zelf rijschoolhouder/instructeur in Purmerend en wil graag n zijspan kopen ivm gezinsuitbreiding...
Groetjes Lutz

Vorige klachten - adverteren - gratis gastenboek Volgende